ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Catrice Deluxe Trio: Rose VintouchNe znam da li će ovaj Catrice trio napustiti asortiman ali znam da ćete žaliti ako ga ne kupite pa makar na sniženju ako Vam je 10 KM mnogo. Ukoliko ste čitali moj post o Essence all about paletama znate da za 10KM dobijete kompaktnu paletu sa 8 divnih sjenila, dok njegova sestra Catrice ne nudi tako dobre palete ali nudi tri paletice sa pečenim sjenilima odlične teksture i vrhunske pigmentacije.


Dugo mi je trebalo da pustim svoje prstiće po ovoj paleti jer već imam previše 'načetih' sjenila koje slabo koristim. Sve sreća, ova trio je predivno ukomponovao biserno - ružičasto - bijelu nijansu sa burgundy - smeđim tonovima koje mogu nositi svaki dan, samostalno ili u kombinaciji. Spomenuta bjeličasto - roza je suptilnog, shimmerstog završetka i dušu dala za hajlajt unutrašnjeg ugla oka ili za naglašavanje centralnog dijela kapka. Druge dvije nijanse se razlikuju po završetku, odnosno središnja je biserno - shimmerastog završetka bez dodataka u vidu šljokica što je plus jer za dnevne varijante ne koristim takve proizvode. Zadnja, treća nijansa je mat završetka, odlična za naglašavanja pregiba kapka ako volite dramu u životu, a ako ne, onda je koristite za blago naglašavanje donjeg kapka.


Spomenula bih vrhunsku, baršunastu teksturu i svilenkast osjećaj pod prstima kao i to da se ova sjenila  minimalno truse. Pored toga, odlične su pigmentacije i intenziteta bez slojevitog nanošenja. Lako se blendaju i miješaju jedna sa drugima ali dobro surađuju i sa sjenilima drugih proizvođača. Trajnost na kapcima im je jako dobra s tim što ja uvijek sjenila nanosim preko baze i bez iste ih nikad nisam koristila. Ne uvlače se u pregibe kapaka niti blijede tokom dana. Ono što bih mogla zamjeriti ovom proizvodu je amalaža jer se ipak radi o malo skupljem triu sjenila kojemu bih ja dodala malo luksuzniji poklopac umjesto ovoga providnog. Recimo ja bih ova tri sjenila upakirala u crnu, sjajnu ambalažu dok bih srebrenkasti font sa nazivom proizvoda i proizvođača zadržala - ali to je samo moja ideja.

U suštini ovaj trio je prije svega odlične kvalitete upoređujući ga sa absolute paletama od Catricea koje su tu i tamo kvalitete u zavisnoti koju kupite. Naravno, na Vama je da li ćete kupiti ovu paleticu jer ne volim svi iste nijanse na kapcima. Cijena ovih sjenila je 10KM i možete ih kupiti u cm-u dok dm nema Catrice stalak (misterija), a Didaca nemam u blizini tako da ne znam je li tamo dostupna.

Toliko od mene. Hvala Vam na čitanju.

Jeste li koristili ovaj trio i koja su Vam omiljena Catrice sjenila???

Nema komentara:

Objavi komentar